Ohranimo drevesa in zmanjšajmo stroške

Ste kdaj želeli natisniti določen dokument obojestransko, pa niste vedeli, kako? Poglejmo si, kako do omenjenega cilja v Wordu.

Kakšen tiskalnik potrebujemo?

Res je, da vsi tiskalniki ne podpirajo samodejnega obojestranskega tiskanja, vendar bomo v nadaljevanju videli, da lahko z nekaj iznajdljivosti na vsakem tiskalniku dokument natisnemo na obe strani.

Da bi ugotovili ali naš tiskalnik podpira obojestransko tiskanje je najbolje, da si v pogovornem oknu Natisni ogledamo nastavitve za tiskalnik oz. lastnosti tiskalnika.

Nekateri tiskalniki imajo možnost uporabe Ročnega obojestranskega tiskanja. V tem primeru v oknu Datoteka/Natisni vklopimo Ročno obojestransko tiskanje. Microsoft Word zato najprej natisne vse lihe (neparne) strani, nato pa nas obvesti, da obrnemo papir in ga ponovno vstavimo v tiskalnik!

Če opisane možnosti ni na voljo, lahko v istem oknu Datoteka/Natisni izberemo možnost: Natisni lihe strani ter potrdimo z V redu.

Ko je tiskanje lihih strani končano, preprosto obrnemo liste in jih ponovno vstavimo v tiskalnik ter ponovimo postopek za tiskanje sodih strani.

Napredno znanje Worda
 

Ocenite prispevek: Oceni z oceno 1 Oceni z oceno 2 Oceni z oceno 3 Oceni z oceno 4 Oceni z oceno 5
Povprečna ocena 5 uporabnikov je 5.
Pošljite komentar
Ime:
Email:
Poklic:
Vsebina:
Pogoji uporabe
Vaših povratnih informacij in vsebinskih vprašanj smo izredno veseli. Želimo si, da so objavljeni komentarji konstruktivni. Zato bomo vse komentarje, ki bodo vsebovali žaljivo vsebino, kletvice ali spodbujali nestrpnost in nasilje oz. ne bodo imeli vsebinske povezave z objavljenim prispevkom, primorani odstraniti.

V primeru žaljivih in neprimernih komentarjev si pridržujemo pravico, da zabeležimo IP naslov uporabnika.
Želite prejemati brezplačne računalniške trike in novice? Vpišite svoj elektronski naslov:
Ob prijavi boste prejeli tudi e-priročnik računalniških trikov na svoj elektronski naslov.
> Zakladnica trikov
  
B2 d.o.o., Tržaška 42, 1000 Ljubljana, T: 01 2444 202, M: info@b2.eu
B2 Facebook e-učenje