Outlook 2010 | Samodejno obveščanje o odsotnosti

Ga. Valerija sprašuje: "Konec julija se odpravljam na dopust. Kako v Outlooku 2010 nastavim avtomatsko obveščanje pošiljateljev o svoji odsotnosti?"

Sodelavcem sproščeno, ostalim formalno

Za obveščanje uporabnikov o odsotnosti v Outlooku 2010 uporabimo Samodejne odgovore o odsotnosti. Možnost je na voljo v primeru, ko za e-pošto uporabljamo Exchange strežnik.

  1. Kliknemo zavihek Datoteka | Informacije | Samodejni odgovori.
  2. Odpre se pogovorno okno, kjer lahko nastavimo različne možnosti, v osnovi pa razlikujemo med odgovori, ki se pošiljajo:
    1. uporabnikom znotraj naše organizacije in
    2. vsem ostalim zunanjim uporabnikom.
  1. V pogovorno okno vpišemo besedilo, ki ga želimo samodejno poslati, ga oblikujemo in nastavimo časovno obdobje, v katerem želimo, da se samodejni odgovori pošiljajo (npr. termin dopusta). Po pretečenem končnem času se samodejni odgovori avtomatsko izklopijo.

Outlook 2010 nas o vklopljenih samodejnih odgovorih tudi obvešča.

Pod trakom se pojavi opozorilna pasica, ki nam sporoča, da imamo vklopljene samodejne odgovore. V kolikor jih želimo izklopiti, kliknemo na ukaz Izklopi.

 

Ocenite prispevek: Oceni z oceno 1 Oceni z oceno 2 Oceni z oceno 3 Oceni z oceno 4 Oceni z oceno 5
Povprečna ocena 5 uporabnikov je 4,2.
Pošljite komentar
Ime:
Email:
Poklic:
Vsebina:
Pogoji uporabe
Vaših povratnih informacij in vsebinskih vprašanj smo izredno veseli. Želimo si, da so objavljeni komentarji konstruktivni. Zato bomo vse komentarje, ki bodo vsebovali žaljivo vsebino, kletvice ali spodbujali nestrpnost in nasilje oz. ne bodo imeli vsebinske povezave z objavljenim prispevkom, primorani odstraniti.

V primeru žaljivih in neprimernih komentarjev si pridržujemo pravico, da zabeležimo IP naslov uporabnika.
13.07.2011 ob 17:49 | Boštjan
Res je, za uporabo Samodejnih odgovorov je potreben Exchange strežnik. V kolikor Exchanga nimate se lahko poigrate s pravili v Outlooku. Edina težava pravil je, da boste za uporabo morali imeti računalnik vedno vklopljen. Morda je boljša varianta, da obvestite vašega skrbnika e-pošte (verjetno vaš ponudnik internetnih storitev) in se z njim dogovorite za avtomatsko odgovarjanje v času, ko vas ne bo.

P.S. Opombo o Exchangu smo dodali tudi v novičko.

LP
Boštjan
06.07.2011 ob 22:40 | Marko
Ja, fino tole, ni pa za navadne uporabnike (doma). Verjetno moraš biti povezan v exchange server, da sploh lahko uporabiš to opcijo, ker mi jo sploh ne pokaže. Imam pa Office Pro Plus 2010.
So pa, vsekakor koristni in uporabni nasveti!

Prijetene dopustniške dni in lep pozdrav!

Marko
Želite prejemati brezplačne računalniške trike in novice? Vpišite svoj elektronski naslov:
Ob prijavi boste prejeli tudi e-priročnik računalniških trikov na svoj elektronski naslov.
> Zakladnica trikov
  
B2 d.o.o., Tržaška 42, 1000 Ljubljana, T: 01 2444 202, M: info@b2.eu
B2 Facebook e-učenje