Access 2007 | Razvrščanje v poizvedbi

Znate razvrstiti podatke v Accessu po želenem kriteriju? Verjetno ne bo težko. Kaj pa če je kriterijev več hkrati? Poglejmo si primer.

S pomočjo poizvedbe smo iz tabele zaposlenih poiskali osebe, ki sestavljajo posadko na letalu (piloti in stevardese). Izpisali smo njihove priimke, imena in delovno mesto. Razvrstili smo jih po delovnem mestu. Ker pa je oseb na delovnem mestu veliko, jih želimo razvrstiti še po priimku, in seveda pri tem ohraniti razvrščanje po delovnem mestu.

 

V Accessu velja pravilo od leve proti desni.

Polje po katerem najprej razvrščamo, mora biti najbolj levo. V kolikor bomo razvrščanje dodali še na polju priimek, bomo seznam razvrstili najprej po priimku in šele nato po imenu. Rešitev je v premiku polja delovno mesto na začetek.

In če z omenjeno rešitvijo nismo zadovoljni? Če se nam recimo zdi razvrščanje v redu, izpis pa ne. Seznam želimo izpisati tako, da bo najprej priimek, nato ime in šele nato delovno mesto.

V tem primeru polje delovno mesto dodamo še enkrat. Na začetku ga uporabimo zaradi razvrščanja, izpišemo pa ga na koncu.

 

Ocenite prispevek: Oceni z oceno 1 Oceni z oceno 2 Oceni z oceno 3 Oceni z oceno 4 Oceni z oceno 5
Prispevka ni še nihče ocenil. Bodite prvi!
Pošljite komentar
Ime:
Email:
Poklic:
Vsebina:
Pogoji uporabe
Vaših povratnih informacij in vsebinskih vprašanj smo izredno veseli. Želimo si, da so objavljeni komentarji konstruktivni. Zato bomo vse komentarje, ki bodo vsebovali žaljivo vsebino, kletvice ali spodbujali nestrpnost in nasilje oz. ne bodo imeli vsebinske povezave z objavljenim prispevkom, primorani odstraniti.

V primeru žaljivih in neprimernih komentarjev si pridržujemo pravico, da zabeležimo IP naslov uporabnika.
19.11.2012 ob 08:21 | aFNNunsaPsatmVvxmaE
Wait, I cannot faohtm it being so straightforward.
Želite prejemati brezplačne računalniške trike in novice? Vpišite svoj elektronski naslov:
Ob prijavi boste prejeli tudi e-priročnik računalniških trikov na svoj elektronski naslov.
> Zakladnica trikov
  
B2 d.o.o., Tržaška 42, 1000 Ljubljana, T: 01 2444 202, M: info@b2.eu
B2 Facebook e-učenje