Noč raziskovalcev 2014

Ljubljana, 26. september 2014

Noč raziskovalcev je projekt, namenjen širši javnosti, predvsem pa mladim in jim z različnimi aktivnostmi približati poklic raziskovalca in znanost na splošno. Mlada generacija in najstniki so namreč največji potencial za prihodnjo generacijo raziskovalcev in znanstvenikov.

Projekt vsako leto približa delo in življenje različnih raziskovalcev širši javnosti s pomočjo iger, razstav, predstav na vesel in živahen način s povezovanjem različnih področij znanosti in umetnosti.

Tudi letos je bil B2 ponosni sponzor dogodka. Na stojnici smo predstavili sodobno, gamificirano učno igro osveščanja otrok in najstnikov iz nevarnosti, ki jim pretijo v digitalnem svetu (spletno nasilje, kraja identitete, kreiranje varnih gesel, osebne informacije, slike, varno delovanje v socialnih omrežjih). 

Noč raziskovalcev je sicer vseevropski dogodek, ki se odvija v večini evropskih držav na isti dan. Letos je potekal na več kot 850 lokacijah, v več kot 200 evropskih mestih in v 25 državah. Glavna tema letošnje Noči raziskovalcev so bile energija, ekologija, zdravje & IKT. Tudi letos je v Sloveniji dogodek organiziral IJS (Institut "Jožef Stefan").

 

Projekt Meet and learn what excellent science does for you and the society ali na kratko WeForYou je projekt iz novega programa Horizon 2020, katerega cilj je predstavitev poklica in življenja raziskovalca in različnih področij znanosti. »Raziskovalci in znanstveniki v središču vsakdanjega življenja« bo fokus vseh aktivnosti, ki se bodo odvijale v okviru letošnjega projekta Noč raziskovalcev 2014.

Več o dogodku Noč raziskovalcev.

 

autocad_2_februar_2012.jpg

AutoCAD v prostoru

Z znanjem AutoCAD-a pričarajte resnično otipljivost 3D objektov.

> več

resitve_po_meri_februar_2012.jpg

Rešitve po meri

Napredne programske rešitve po meri.

> več

e-izobrazevanje_februar_2012.jpg

E-izobraževanje v živo

Spoznajte e-izobraževanje v živo pri nas ali pri vas. Oddajte zanimanje!

> več

Želite prejemati brezplačne računalniške trike in novice? Vpišite svoj elektronski naslov:
Ob prijavi boste prejeli tudi e-priročnik računalniških trikov na svoj elektronski naslov.
> Zakladnica trikov
  
B2 d.o.o., Tržaška 42, 1000 Ljubljana, T: 01 2444 202, M: info@b2.eu
B2 Facebook e-učenje