Zaključek izobraževanj za starejše od 65 let

01.07.2010 | Prejšnji teden smo zaključili še z zadnjo skupino izobraževanj za starejše od 65 let. Izobraževanja so potekala v okviru projekta Računalniška pismenost za odrasle, sofinanciranega s strani Evropskega socialnega sklada in Ministrstva za šolstvo in šport Republike Slovenije.

V letih 2009 in 2010 smo tako v B2 izvedli izobraževanja za 13 skupin, s skupno 156 udeleženci. Najbolj razveseljujejo odzivi udeležencev, ki kažejo na resnično navdušenje nad pridobljenim znanjem ter hvaležnost predavateljem in asistentom za potrpežljivo podajanje znanja.

"V treh tednih smo pridobili tisto, kar nam bo dalo poptrebno samostojnost pri delu z računalnikom. Čeprav smo biili malo skeptični,kako se bomo počutili ponovno v "šolskih klopeh", je ves nelagoden občutek izginil že pri prvem kontaktu. Nasprotno! Počutili smo se sprejete od mladih in sposobnih učiteljev in demonstratorjev, ki so bili neskončno potrpežljivi in nam niso vzbujali občutka, da smo stari in nerodni. V treh tednih smo se tudi med seboj povezali in ohranili bomo te nove kontakte! To računalniško izobraževanje starejših, je prav posrečena ideja. Čisto vseeno kdo jo plačuje. Še enkrat hvala B2 za te tri tedne."

- Maca
"Vse je bilo super, mogoče se je po opravljenem tečaju vsaj malo zmanjšal razkorak med mlado in starejšo generacijo."

- Janez

Več o projektu

Ocenite prispevek: Oceni z oceno 1 Oceni z oceno 2 Oceni z oceno 3 Oceni z oceno 4 Oceni z oceno 5
Povprečna ocena 4 uporabnikov je 4.
Pošljite komentar
Ime:
Email:
Poklic:
Vsebina:
Pogoji uporabe
Vaših povratnih informacij in vsebinskih vprašanj smo izredno veseli. Želimo si, da so objavljeni komentarji konstruktivni. Zato bomo vse komentarje, ki bodo vsebovali žaljivo vsebino, kletvice ali spodbujali nestrpnost in nasilje oz. ne bodo imeli vsebinske povezave z objavljenim prispevkom, primorani odstraniti.

V primeru žaljivih in neprimernih komentarjev si pridržujemo pravico, da zabeležimo IP naslov uporabnika.
01.07.2010 ob 11:58 | Uroš Prah
Kapo dol {:
01.07.2010 ob 10:53 | Rok (predavatelj)
Na prvi pogled bi rekli, da so najbrž precej nerodni pri delu z računalnikom, saj se večina z njimi še nikoli ni srečala. To sploh ne drži! Bili so izjemno spretni in v relativno kratkem času osvoji ogromno stvari.

Predvsem pa so me/nas naudušili z njihovo (pozitivno) energijo! Mislim, da so me naučili vsaj toliko kot jaz njih.
01.07.2010 ob 10:37 | Boštjan
Super se mi zdi, da se lahko tudi starejši znajdejo v svetu vedno hitrejših informacij in uporabljajo vse prednosti tehnologij, ki so mladim samoumnevne. Bravo!
Želite prejemati brezplačne računalniške trike in novice? Vpišite svoj elektronski naslov:
Ob prijavi boste prejeli tudi e-priročnik računalniških trikov na svoj elektronski naslov.
> Zakladnica trikov
  
B2 d.o.o., Tržaška 42, 1000 Ljubljana, T: 01 2444 202, M: info@b2.eu
B2 Facebook e-učenje