Dnevi poslovnih sekretark in sekretarjev

Evropska hiša je konec aprila v Portorožu organizirala Dneve poslovnih sekretark in sekretarjev (DPSS). Tudi nas so povabili, da izvedemo predavanje na temo sodobne računalniške pisarne.

Predavanje z naslovom "Naj bo računalnik vaš zvesti asistent | računalniški programi za pisarniško poslovanje" je vodil Uroš Prah, vodja enote Maribor izobraževalnega centra B2 in dolgoletni predavatelj. Ker naše izkušnje kažejo, da računalnik in programi za podporo pisarniškemu poslovanju, ki naj bi bili naši zvesti asistenti in zavezniki, skrivajo še precej neizkoriščenega potenciala, smo se na konferenci spraševali, kako ta potencial aktivirati.

Nekaj diapozitivov predstavitve si lahko ogledate spodaj.

 

Naj bo računalnik vaš zvesti asistent | računalniški programi za pisarniško poslovanje

Poslovna sekretarka oz. sekretar mora za uspešno vodenje modernega pisarniškega poslovanja razpolagati z ustreznimi znanji, sposobnostmi, veščinami ter orodji. Pisarna poslovnega sekretarja namreč predstavlja stičišče in središče pomembnih informacij. Tisti, ki zna načrtovati in racionalno izrabljati čas, delegirati naloge, organizirati skupinsko delo, urediti učinkovit sistem dokumentov, prepričati sodelavce, da je potrebno delati v dobro organizacije, napisati dober dopis, prijetno urediti pisarniške prostore, pri tem pa upošteva tudi poslovno etiko in bonton, postane v delovni organizaciji nenadomestljiv. 

Izobraževanje, zlasti za potrebe vseživljenjskega učenja, postavlja poslovne sekretarje in podjetja pred nove izzive. Izobraževalne potrebe so vse večje, potrebna je vse večja fleksibilnost. Koncepti izobraževanja po potrebi (ang. "Just In Time Learning") zahtevajo hitro dosegljive in relativno kratke učne vsebine. Te pa so tehnološko najbolj dostopne prek izobraževalnih portalov. Ponudniki e-izobraževanj razvijamo nove in sodobne izobraževalne oblike (e-tečaje), izkoriščamo tehnologijo, uvajamo nove učne metode in se prilagajamo potrebam trga. Zdaj je na potezi uporabnik!

Tehnologija ni dovolj. Potrebuje usposobljenega vodjo. Poslovne sekretarke in sekretarji, poteza je na vaši strani, vaši zvesti asistenti so marljivi in vztrajni. Čakajo. Na vaš ukaz.

Ste bili tudi vi tam?

Mnenja in vtise s konference lahko delite z ostalimi obiskovalci B2 spletnega mesta. Vabljeni k oddaji komentarja spodaj!

Ocenite prispevek: Oceni z oceno 1 Oceni z oceno 2 Oceni z oceno 3 Oceni z oceno 4 Oceni z oceno 5
Povprečna ocena 1 uporabnika je 5.
Pošljite komentar
Ime:
Email:
Poklic:
Vsebina:
Pogoji uporabe
Vaših povratnih informacij in vsebinskih vprašanj smo izredno veseli. Želimo si, da so objavljeni komentarji konstruktivni. Zato bomo vse komentarje, ki bodo vsebovali žaljivo vsebino, kletvice ali spodbujali nestrpnost in nasilje oz. ne bodo imeli vsebinske povezave z objavljenim prispevkom, primorani odstraniti.

V primeru žaljivih in neprimernih komentarjev si pridržujemo pravico, da zabeležimo IP naslov uporabnika.
Želite prejemati brezplačne računalniške trike in novice? Vpišite svoj elektronski naslov:
Ob prijavi boste prejeli tudi e-priročnik računalniških trikov na svoj elektronski naslov.
> Zakladnica trikov
  
B2 d.o.o., Tržaška 42, 1000 Ljubljana, T: 01 2444 202, M: info@b2.eu
B2 Facebook e-učenje