Kako se Slovenija e-izobražuje?

Članek | Računalniške novice

Ste se že kdaj vprašali, kako se je e-izobraževanje že »prijelo« v Sloveniji? Iz katerih vsebin  se pravzaprav sploh lahko učimo po tej metodi? Je primerna za vse vrste vsebin? Kakšni so odzivi tistih, ki so se že poizkusili česa naučiti preko e-izobraževanja?

Res je, e-izobraževanje ni več povsem neznan izraz, kakor tudi ne več nerazumljen. Tudi v poslovnem svetu v Sloveniji se ta oblika vedno bolj uveljavlja, saj se vedno več podjetij odloča za prenos znanja preko e-oblike, ki je cenejša in hkrati omogoča prenos znanja širši množici zaposlenih. Na nedavni konferenci z naslovom: »Dobra praksa e-izobraževanja v poslovnem svetu v Sloveniji« , ki jo je organiziralo podjetje B2, so predstavniki različnih podjetij in organizacij prikazali, kako so se lotili projekta vpeljave e-izobraževanja v svojo organizacijo, s kakšnimi izzivi in ovirami so se srečevali ter kako sedaj ocenjujejo uspehe vpeljave te sodobne metode izobraževanja.


Zakaj je e-izobraževanje rešitev za podjetja?

Prednosti, ki jih omogoča e-izobraževanje je veliko, še posebej za podjetja v teh kriznih časih. Ta metoda namreč organizaciji omogoča, da je znanje dosegljivo vsem zaposlenim ter zmanjša investicijo v izobraževanje na zaposlenega. Vpeljava e-izobraževanja prinaša izjemne koristi za organizacijo, saj so prihranki zaradi potnih stroškov, organizacije in izpeljave izobraževanja veliki. Izredno pomembno dejstvo je tudi, da lahko z e-izobraževanjem dosežemo prav slehernega zaposlenega, da pridobiva nova znanja. Če si je do sedaj npr. podjetje privoščilo omogočiti zaposlenemu en izobraževalni dogodek na leto, se zaradi e-oblike, možnosti izobraževanja lahko občutno povečajo. Brez izobraževanja pa ni napredka in v današnjih kriznih in izjemno konkurenčnih časih, se kaže ta metoda kot najbolj prava smer pri razvoju zaposlenih. Zanimiv je podatek, do katerega so prišli pri slovenski raziskavi o e-izobraževanju, da so slovenska podjetja, ki imajo nad 100 zaposlenimi v povprečju v letu 2010 napotila na različna izobraževanja zgolj 46,26% svojih zaposlenih. (vir: eizobraževaje.net).  
...

Celoten članek (PDF)

 

Ocenite prispevek: Oceni z oceno 1 Oceni z oceno 2 Oceni z oceno 3 Oceni z oceno 4 Oceni z oceno 5
Prispevka ni še nihče ocenil. Bodite prvi!
Pošljite komentar
Ime:
Email:
Poklic:
Vsebina:
Pogoji uporabe
Vaših povratnih informacij in vsebinskih vprašanj smo izredno veseli. Želimo si, da so objavljeni komentarji konstruktivni. Zato bomo vse komentarje, ki bodo vsebovali žaljivo vsebino, kletvice ali spodbujali nestrpnost in nasilje oz. ne bodo imeli vsebinske povezave z objavljenim prispevkom, primorani odstraniti.

V primeru žaljivih in neprimernih komentarjev si pridržujemo pravico, da zabeležimo IP naslov uporabnika.
Želite prejemati brezplačne računalniške trike in novice? Vpišite svoj elektronski naslov:
Ob prijavi boste prejeli tudi e-priročnik računalniških trikov na svoj elektronski naslov.
> Zakladnica trikov
  
B2 d.o.o., Tržaška 42, 1000 Ljubljana, T: 01 2444 202, M: info@b2.eu
B2 Facebook e-učenje