E-testiranje kot metoda za izvedbo učinkovitega izobraževanja

Članek | HRM

Predtestiranje in končno testiranje zaposlenih omogoča ciljno izobraževanje zaposlenih in merjenje napredka.

Eden glavnih namenov preverjanja znanja je spremljanje doseganja učnih ciljev, ki so opredeljeni v izobraževalnem programu. Na eni strani preverjamo obseg in nivo znanja, ki so ga pridobili udeleženci izobraževanja, na drugi strani pa ocenjujemo izvajalca izobraževanja in kakovost samega izobraževalnega programa.

Preverjanje znanja je smiselno uporabljati tudi pred začetkom izvedbe izobraževanja, saj lahko na tak način prilagodimo izobraževalne vsebine glede na potrebe in nivo znanja udeležencev ter oblikujemo homogene skupine.

...

V nadaljevanju predstavljamo praktičen primer priprave in izvedbe e-testiranja na področju poznavanja programa Microsoft Excel za zaposlene v eni izmed slovenskih bank. Predtestiranje je bilo izvedeno z namenom ugotavljanja predznanja udeležencev in oblikovanja ustreznih homogenih skupin za učinkovito izobraževanje. Ker so bila vprašanja v e-testiranju razdeljena po poglavjih, se je na podlagi rezultatov lahko učinkovito zasnovala vsebina ter učni proces, ki je bil prilagojen posamezni učni skupini udeležencev.

...

Celoten članek (PDF)

Ocenite prispevek: Oceni z oceno 1 Oceni z oceno 2 Oceni z oceno 3 Oceni z oceno 4 Oceni z oceno 5
Prispevka ni še nihče ocenil. Bodite prvi!
Pošljite komentar
Ime:
Email:
Poklic:
Vsebina:
Pogoji uporabe
Vaših povratnih informacij in vsebinskih vprašanj smo izredno veseli. Želimo si, da so objavljeni komentarji konstruktivni. Zato bomo vse komentarje, ki bodo vsebovali žaljivo vsebino, kletvice ali spodbujali nestrpnost in nasilje oz. ne bodo imeli vsebinske povezave z objavljenim prispevkom, primorani odstraniti.

V primeru žaljivih in neprimernih komentarjev si pridržujemo pravico, da zabeležimo IP naslov uporabnika.
Želite prejemati brezplačne računalniške trike in novice? Vpišite svoj elektronski naslov:
Ob prijavi boste prejeli tudi e-priročnik računalniških trikov na svoj elektronski naslov.
> Zakladnica trikov
  
B2 d.o.o., Tržaška 42, 1000 Ljubljana, T: 01 2444 202, M: info@b2.eu
B2 Facebook e-učenje