E-izobraževanje v praksi

Primer stalnega usposabljanja zaposlenih v Generali, d. d.

Članek | HRM, november 2010

E-izobraževanje ponuja številne prednosti, med drugim prilagoditev časa, kraja in tempa izobraževanja posamezniku ter optimalno izrabo časa. Omogoča izvedbo različnih oblik usposabljanja, tudi takšnih, ki jih v tradicionalni obliki težje izvajamo, ki so dražja ali pa jih je nemogoče izvesti. S tehnološko in didaktično ustreznim e-gradivom učinkovito in hitro prenašamo znanje in preverjamo izobraževalne učinke. Vendar dobri delodajalci izobraževanja zaposlenih ne prepuščajo njihovi samoiniciativnosti. Učinkovito e-izobraževanje ali preverjanje znanja je načrtovano, premišljeno organizirano in strokovno vodeno. Poteka ob pomoči tehnologije, pomembnega dejavnika kakovostne izvedbe.

V e-izobraževalnih procesih nastopajo dejavniki, ki jih v klasičnem izobraževanju ni bilo. S tem lahko razložimo njegovo dokaj počasno uvedbo v organizacije. Za izvajanje e-izobraževanja potrebujemo ustrezno tehnologijo in storitve, ki jih tradicionalnih oblikah nismo poznali. Potrebne pa so tudi nove vrste znanja deležnikov v procesu in drugačni pedagoški pristopi. Kljub razumljivosti previdnega stopanja na novo področje, se e-izobraževanje v svetu in pri nas iz leta v leto povečuje.

...

Celoten članek (pdf)

Več informacij o e-izobraževanju

E-izobraževanje

Dobra praksa

Ocenite prispevek: Oceni z oceno 1 Oceni z oceno 2 Oceni z oceno 3 Oceni z oceno 4 Oceni z oceno 5
Prispevka ni še nihče ocenil. Bodite prvi!
Pošljite komentar
Ime:
Email:
Poklic:
Vsebina:
Pogoji uporabe
Vaših povratnih informacij in vsebinskih vprašanj smo izredno veseli. Želimo si, da so objavljeni komentarji konstruktivni. Zato bomo vse komentarje, ki bodo vsebovali žaljivo vsebino, kletvice ali spodbujali nestrpnost in nasilje oz. ne bodo imeli vsebinske povezave z objavljenim prispevkom, primorani odstraniti.

V primeru žaljivih in neprimernih komentarjev si pridržujemo pravico, da zabeležimo IP naslov uporabnika.
Želite prejemati brezplačne računalniške trike in novice? Vpišite svoj elektronski naslov:
Ob prijavi boste prejeli tudi e-priročnik računalniških trikov na svoj elektronski naslov.
> Zakladnica trikov
  
B2 d.o.o., Tržaška 42, 1000 Ljubljana, T: 01 2444 202, M: info@b2.eu
B2 Facebook e-učenje