E-izobraževanje je učinkovito, a ne bo izrinilo klasičnega

Članek | Finance, 1.3.2011

Spletno izobraževanje je v povprečju za petino cenejše od klasičnega

Glavna prednost spletnega oziroma e-izobraževanja je prilagajanje posamezniku, ki lahko do vsebin dostopa kadarkoli in kjerkoli. Uvedba takšnega izobraževanja se splača tudi podjetjem, ki lahko tako ceneje izobražujejo zaposlene.

Spletno izobraževanje poleg šol ponuja tudi nekaj podjetij, kjer pravijo, da se lahko za e-izobraževanje odloči posameznik ali podjetje. Posameznik navadno izbira med ponujenim izobraževanjem določenega podjetja z različnih področij, kot so davki, finance, računovodstvo, prodaja in upravljanje človeških virov, medtem ko se ponudniki za podjetja prilagodijo tako po načinu izvedbe kakor po vsebini.

"Pogosto se na nas obrnejo tudi podjetja, ki bi rada z e-izobraževanjem zaposlenim posredovala strokovno znanje," pravi Marko Pavlič iz B2 . V takem primeru pripravijo interaktivno e-gradivo po meri naročnika, zanj izvedejo celoten spletni izobraževalni proces in pripravijo sklepno analizo uspešnosti e-izobraževanja.

Pavlič še dodaja, da tako izobraževanje prinaša veliko prednosti podjetjem, predvsem hiter prenos znanja po poslovnih enotah na različnih lokacijah, preprosto preverjanje znanja in spremljanje napredka ter stroškovno učinkovito izvedbo internega izobraževanja.

...

Celoten članek (PDF)
 

Ocenite prispevek: Oceni z oceno 1 Oceni z oceno 2 Oceni z oceno 3 Oceni z oceno 4 Oceni z oceno 5
Prispevka ni še nihče ocenil. Bodite prvi!
Pošljite komentar
Ime:
Email:
Poklic:
Vsebina:
Pogoji uporabe
Vaših povratnih informacij in vsebinskih vprašanj smo izredno veseli. Želimo si, da so objavljeni komentarji konstruktivni. Zato bomo vse komentarje, ki bodo vsebovali žaljivo vsebino, kletvice ali spodbujali nestrpnost in nasilje oz. ne bodo imeli vsebinske povezave z objavljenim prispevkom, primorani odstraniti.

V primeru žaljivih in neprimernih komentarjev si pridržujemo pravico, da zabeležimo IP naslov uporabnika.
Želite prejemati brezplačne računalniške trike in novice? Vpišite svoj elektronski naslov:
Ob prijavi boste prejeli tudi e-priročnik računalniških trikov na svoj elektronski naslov.
> Zakladnica trikov
  
B2 d.o.o., Tržaška 42, 1000 Ljubljana, T: 01 2444 202, M: info@b2.eu
B2 Facebook e-učenje