Metodologija | od vizije do rešitve

Pri razvoju rešitve uporabljamo lastno metodologijo za razvoj informacijskih sistemov, ki temelji na metodologiji Microsoft Solutions Framework (MSF). V osnovi lahko metodologijo delimo na naslednje aktivnosti:

  • vizija,
  • načrtovanje,
  • razvoj,
  • stabilizacija.

Vizija

Razvoj rešitve se začne z vizijo. Z njo opredelimo jasen cilj oz. usmeritev projekta. Ključna v tej fazi je maksimalna svoboda članov tima za ustvarjanje idej, kar dosegamo z "možganskimi nevihtami" (ang. brainstorming), ko se dotaknemo vseh pomembnih elementov projekta.

Glavno vprašanje v fazi priprave vizije je: "Kako s pomočjo tehnologije rešiti določen poslovni problem?" Končni rezultat je dokument, ki jasno definira namen zaključenega projekta.

Načrtovanje

V fazi načrtovanja iščemo odgovor na naslednje vprašanje: "Kaj v resnici potrebujemo, da dosežemo zastavljeno vizijo?" Rezultat je podoben projektnemu načrtu, ki združi vaše želje z dejanskimi možnostmi in se zaključi v obliki jasno definirane rešitve.

Razvoj

Po vaši potrditvi načrta pričnemo z razvojem rešitve. Pri tem nas vodi vprašanje: "Kako uspešno izvesti razvojni proces, da dobimo pravi produkt ob pravem času?" Skupno razumevanje vizije predstavlja smernice, ob tem pa je seveda potrebno upoštevati tudi realne omejitve. O poteku razvoja vas periodično obveščamo.

Stabilizacija

Zaključku razvoja sledi stabilizacija, ki pripravi rešitev za namestitev. V fazi stabilizacije je potrebno večkratno ponavljanje določenih korakov, npr. ugotavljanje in odprava hroščev, uskladitev izdelkov znotraj produkta, izdaja nove različice in obsežno testiranje, vse dokler niso izpolnjeni pogoji za izdajo končne različice rešitve.

Oddajte povpraševanje!

Kontakt

01/ 2444 212

Povpraševanje

 
resitve_po_meri_februar_2012.jpg

Rešitve po meri

Napredne programske rešitve po meri.

> več

e-izobrazevanje_februar_2012.jpg

E-izobraževanje v živo

Spoznajte e-izobraževanje v živo pri nas ali pri vas. Oddajte zanimanje!

> več

autocad_februar_2012.jpg

AutoCAD osnovni

Znanje za profesionalno in aktivno delo s programom AutoCAD.

> več

B2 d.o.o., Tržaška 42, 1000 Ljubljana, T: 01 2444 202, M: info@b2.eu
B2 Facebook e-učenje